t Biostalletje


Gewoon een kraampje op een karretje, dat is ons "Biostalletje"

Om de groenten te beschermen tegen weersinvloeden zitten ze in goed geïsoleerde houten kisten.

U kunt de groente die u wilt hebben zelf pakken en contant betalen in het grijze geldkistje, maar nog liever hebben we dat u even de QR-code scant zodat u het bedrag rechtstreeks aan ons kunt overmaken.


 Momenteel verkrijgbaar in  't Biostalletje

 


Aardappelen vastkokend

we verkopen het ras Vitabella. Vastkokend en zeer smakelijk!


Koolraap

Koolraap behoort is een beetje een vergeten groente. Familie van het meiknolletje en radijs!

 

Geurig geelvlezige knol, om te stoven, in een ovenschotel en zelfs rauw.

 

Koolraap is een heel gezonde groente met een typische  maar zachte smaak.

 

Koolraap heeft  ongeveer een kwartier nodig om gaar te worden. Ikzelf vind het handig om de knol eerst in plakken te snijden en dan te schillen. Nu kun je de koolraap in blokjes of frieten snijden. Met een beetje water en klontje boter  gaar laten stoven. Zout en peper naar smaak toevoegen. Sausje van boter, bloem en nootmuskaat eroverheen en klaar. Een kommetje rozijnen op laatst even mee laten stoven is ook heel lekker. Ook lekker is puree van half aardappel/half koolraap, ditzelfde kun je trouwens ook doen met knolselderij!


Rode Kool

Al ruim 20 jaar telen wij dit vaste kooltje. Deze kool blijft heel lang lekker stevig in onze koelcel. Om de hele winter plezier van te hebben dus.

 

Uitstekend geschikt voor een lekker ouderwets "prakkie" maar ook fijn geschaafd heerlijk in een salade.

 

Wijzelf koken hem  fijgeschaafd 25 minuten in zout water met appeltje en  kaneel,  scheutje appelazijn en tot slot roeren we er een lepel appelstroop doorheen.


Witte Kool

Witte kool, bijna wel de meest veelzijdige groente. Ontzettend lekker om in huis te hebben. Een klein stukje heel fijn schaven, appel en rozijntjes erbij en je hebt al snel een salade, maar ook in nasi, bami, macaroni als "vulmiddel" onmisbaar, en roergebakken met kerrie ook erg lekker. 

 

gewoon koken of stampen mag natuurlijk ook!