t Biostalletje


Gewoon een kraampje op een karretje, dat is ons "Biostalletje"

Om de groenten te beschermen tegen weersinvloeden zitten ze in goed geïsoleerde houten kisten.

U kunt de groente die u wilt hebben zelf pakken en contant betalen in het grijze geldkistje, maar nog liever hebben we dat u even de QR-code scant zodat u het bedrag rechtstreeks aan ons kunt overmaken.


 Momenteel verkrijgbaar in  't Biostalletje

 


pompoen

Pompoen is gewoon super om heerlijke  maaltijdsoep mee te koken.

Er zijn zo veel variaties mogelijk!  Probeer eens met kerrie en sojasaus of komijn met gember.  


Vitabella aardappelen

Nieuwe Vitabella aardappelen. Nieuwe oogst.!

Nieuwe aardappelen worden met de hand geraapt omdat de schil nog niet afgehard is.

Hierdoor zou de aardappel te veel beschadigd worden als we dit met de aardappelrooimachine zouden doen.

 


rode kool

Wij telen al 25 jaar biologische rode kool. Uitstekend geschikt voor een lekker ouderwets "prakkie" maar ook fijn geschaafd heerlijk in een salade.

 

Wijzelf koken de kool25 minuten in zout water met appeltje en  kaneel,  scheutje appelazijn en tot slot roeren we er een lepel appelstroop doorheen.


witte kool

Witte kool, bijna wel de meest veelzijdige groente. Ontzettend lekker om in huis te hebben. Een klein stukje heel fijn schaven, appel en rozijntjes erbij en je hebt al snel een salade, maar ook in nasi, bami, macaroni als "vulmiddel" onmisbaar, en roergebakken met kerrie ook erg lekker. 

 

gewoon koken of stampen mag natuurlijk ook!


knolselderij

Behalve als onmisbaar onderdeel van (erwten)soep, is deze knol ook op zichzelf heel smakelijk. Gepureerd als knollensoep, in blokjes en gestoofd als " gewone " groente, en als culinaire belevenis plakken in de oven bakken, brie erover smelten en afmaken met walnoten en drupje honing en beetje tijm.


bloemkool

Onze bloemkool is erg smakelijk. gekookt, rauw, maar ook gegrild superlekker.  


koolraap

Koolraap behoort is een beetje een vergeten groente. Familie van het meiknolletje en radijs!

Geurig geelvlezige knol, om te stoven, in een ovenschotel en zelfs rauw.

Basisrecept koolraap.

 

Koolraap heeft  ongeveer een kwartier nodig om gaar te worden. Ikzelf vind het handig om de knol eerst in plakken te snijden en dan te schillen. Nu kun je de koolraap in blokjes of frieten snijden. Met een beetje water en klontje boter  gaar laten stoven. Zout en peper naar smaak toevoegen. Sausje van boter, bloem en nootmuskaat eroverheen en klaar. Een kommetje rozijnen op laatst even mee laten stoven is ook heel lekker. Ook lekker is puree van half aardappel/half koolraap, ditzelfde kun je trouwens ook doen met knolselderij!

Sommige mensen eten deze groente met Kaneel.