t Biostalletje


Gewoon een kraampje op een karretje, dat is ons "Biostalletje"

Om de groenten te beschermen tegen weersinvloeden zitten ze in goed geïsoleerde houten kisten.

U kunt de groente die u wilt hebben zelf pakken en contant betalen in het rode geldkistje, maar nog liever hebben we dat u even de QR-code scant zodat u het bedrag rechtstreeks aan ons kunt overmaken.


 Momenteel verkrijgbaar in  't Biostalletje

 


groene asperges

Deze groene asperges groeien boven de grond. Witte groeien in de grond( in asperge-ruggen). 

 

Groene asperges hoef je niet te schillen, alleen een stukje van de onderkant afsnijden en goed afspoelen is voldoende. Soms is het onderste gedeelte wat harder, dan kun je er voor kiezen om dit gedeelte even te schillen.

 

Asperges kun je op verschillende manieren bereiden; gewoon koken in ruim water ( afhankelijk van de "bite" 7 tot 15  minuten). Je kunt ze ook opzetten in ruim water en als het water kookt ze van de warmtebron halen en nog 10 minuten na laten garen in het hete water. Bestrooi asperges na het koken met grof zeezout.

 

Favoriet bij veel mensen is grillen, in stukjes door risotto, of in asperge quiche of pizza, of natuurlijk heerlijke aspergesoep.

Aardappelen vastkokend

we verkopen het ras Vitabella. Vastkokend en zeer smakelijk!


knolselderij

Een ondergewaardeerde groente!

Behalve als onmisbaar onderdeel van (erwten)soep, is deze knol ook op zichzelf heel smakelijk. Gepureerd als knollensoep,  in blokjes,  gestoofd als " gewone " groente, en als culinaire belevenis: plakken in de oven bakken, brie erover smelten en afmaken met walnoten en drupje honing en beetje tijm.


witte kool

Witte kool, bijna wel de meest veelzijdige groente. Ontzettend lekker om in huis te hebben. Een klein stukje heel fijn schaven, appel en rozijntjes erbij en je hebt al snel een salade, maar ook in nasi, bami, macaroni als "vulmiddel" onmisbaar, en roergebakken met kerrie ook erg lekker. 

 

gewoon koken of stampen mag natuurlijk ook!

 


rode kool

Al ruim 20 jaar telen wij dit vaste kooltje. Deze kool blijft heel lang lekker stevig in onze koelcel. Om de hele winter plezier van te hebben dus.

 

Uitstekend geschikt voor een lekker ouderwets "prakkie" maar ook fijn geschaafd heerlijk in een salade.

 

Wijzelf koken hem  fijgeschaafd 25 minuten in zout water met appeltje en  kaneel,  scheutje appelazijn en tot slot roeren we er een lepel appelstroop doorheen.