t Biostalletje


Gewoon een kraampje op een karretje, dat is ons "Biostalletje"

Om de groenten te beschermen tegen weersinvloeden zitten ze in goed geïsoleerde houten kisten.

U kunt de groente die u wilt hebben zelf pakken en contant betalen in het rode geldkistje, maar nog liever hebben we dat u even de QR-code scant zodat u het bedrag rechtstreeks aan ons kunt overmaken.


 Momenteel verkrijgbaar in  't Biostalletje

 


Aardappel vastkokend

ras: Vitabella

De vitabella aardappel is een zeer gewilde en lekkere vastkokende aardappel.  Deze aardappel is speciaal voor de biologische landbouw ontwikkeld. Dat houdt in dat de Vitabella-aardappel tot de zogenaamde "robuuste" rassen behoort. Weinig vatbaar voor schimmel van de aardappelziekte waardoor er zonder chemicaliën te spuiten toch een hele mooie aardappel geteeld kan worden. 

Vitalbella is lekker als tafelaardappel, voor patat, in de oven,  in de salade, maar minder geschikt voor puree.


Aardappel bloemig

ras: Connect

De Connect is een licht bloemige aardappel waardoor deze zeer goed te verwerken is in puree of stamppot. Maar ook als gewone tafelaardappel erg lekker. Dit robuuste ras is in de biologische sector zeer gewild. Weinig gevoelig voor allerlei ziektes waardoor kans op mislukken klein is.

 

 


rode kool

Al ruim 20 jaar telen wij dit vaste kooltje. Deze kool blijft heel lang lekker stevig in onze koelcel. Om de hele winter plezier van te hebben dus.

 

Uitstekend geschikt voor een lekker ouderwets "prakkie" maar ook fijn geschaafd heerlijk in een salade.

 

Wijzelf koken hem  fijgeschaafd 25 minuten in zout water met appeltje en  kaneel,  scheutje appelazijn en tot slot roeren we er een lepel appelstroop doorheen.


witte kool

Witte kool, bijna wel de meest veelzijdige groente. Ontzettend lekker om in huis te hebben. Een klein stukje heel fijn schaven, appel en rozijntjes erbij en je hebt al snel een salade, maar ook in nasi, bami, macaroni als "vulmiddel" onmisbaar, en roergebakken met kerrie ook erg lekker. 

 

gewoon koken of stampen mag natuurlijk ook!


knolselderij

Een ondergewaardeerde groente!

Behalve als onmisbaar onderdeel van (erwten)soep, is deze knol ook op zichzelf heel smakelijk. Gepureerd als knollensoep,  in blokjes,  gestoofd als " gewone " groente, en als culinaire belevenis: plakken in de oven bakken, brie erover smelten en afmaken met walnoten en drupje honing en beetje tijm.