t Biostalletje


Gewoon een kraampje op een karretje, dat is ons "Biostalletje"

Om de groenten te beschermen tegen weersinvloeden zitten ze in goed geïsoleerde houten kisten.

U kunt de groente die u wilt hebben zelf pakken en contant betalen in het rode geldkistje, maar nog liever hebben we dat u even de QR-code scant zodat u het bedrag rechtstreeks aan ons kunt overmaken.


 Momenteel verkrijgbaar in  't Biostalletje

 


Aardappel redelijk vast

ras: Oscar

Oscar is een redelijk vastkokende aardappel waardoor deze zeer geschikt is als tafelaardappel, om te bakken of voor patat.  Dit robuuste ras is voor de biologische sector ontwikkeld. Weinig gevoelig voor allerlei ziektes waardoor kans op mislukken klein is.

 knolselderij

Een ondergewaardeerde groente!

Behalve als onmisbaar onderdeel van (erwten)soep, is deze knol ook op zichzelf heel smakelijk. Gepureerd als knollensoep,  in blokjes,  gestoofd als " gewone " groente, en als culinaire belevenis: plakken in de oven bakken, brie erover smelten en afmaken met walnoten en drupje honing en beetje tijm.


Pompoenen

Onze pompoen is met zijn oranje jas een knappe groente en staat erg gezellig, maar is toch echt om op te eten.

 

Verwijder de zaden, maar de schil lekker laten zitten, die wordt ook zacht. Heerlijk om soep van te maken met heel veel verschillende varianten. Maar ook in parten geroosterd in de oven is erg lekker.

Je kunt er zelfs ouderwets pap van koken in beetje melk en daarna op smaak brengen met kaneel, suiker en zout.


witte kool

Witte kool, bijna wel de meest veelzijdige groente. Ontzettend lekker om in huis te hebben. Een klein stukje heel fijn schaven, appel en rozijntjes erbij en je hebt al snel een salade, maar ook in nasi, bami, macaroni als "vulmiddel" onmisbaar, en roergebakken met kerrie ook erg lekker. 

 

gewoon koken of stampen mag natuurlijk ook!

 


rode kool

Al ruim 20 jaar telen wij dit vaste kooltje. Deze kool blijft heel lang lekker stevig in onze koelcel. Om de hele winter plezier van te hebben dus.

 

Uitstekend geschikt voor een lekker ouderwets "prakkie" maar ook fijn geschaafd heerlijk in een salade.

 

Wijzelf koken hem  fijgeschaafd 25 minuten in zout water met appeltje en  kaneel,  scheutje appelazijn en tot slot roeren we er een lepel appelstroop doorheen.